Wat houdt een coachingstraject in?

Coaching is de moeite waard, maar wel echt een investering. Ik kan me dan ook voorstellen dat het fijn is om enigszins te weten wat je ervan kunt verwachten. Elke coach geeft dat op een andere manier vorm, dus kijk vooral wat jou aanspreekt en waar je je prettig bij voelt. In deze blog neem ik je graag mee in hoe een coachtraject er bij mij uitziet en wat je daarin kunt verwachten.

De intake

Een coachingstraject begint met een intake. Een intake is altijd gratis en vrijblijvend, zodat je goed kunt kijken of je bij mij op de juiste plek bent. Andersom overigens ook: ik kan dan ook inschatten of ik de beste persoon ben voor jouw vraag. In een intake krijg je de ruimte om rustig je vraag voor te leggen, vragen te stellen en kennis te maken.

Ik heb het over een coachvraag, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je die nog helemaal niet scherp hebt. Helemaal niet erg! Je kunt ook tegen dingen aanlopen of niet lekker in je vel zitten zonder het zelf al helemaal te snappen. Dat is helemaal prima, ook daar kunnen we mee aan de slag. Ik help je om dat enigszins af te bakenen en samen te vatten tot een coachvraag om mee te starten, maar een coachvraag kan altijd veranderen tijdens een traject.

Besluit je om een coachtraject in te gaan? Leuk! Dan maken we een afspraak voor de eerste sessie.

Coaching traject Solidum Coaching

Loopbaantraject of persoonlijk ontwikkeltraject?

Afhankelijk van je vraag of situatie sorteren we in het begin al voor op een loopbaantraject of een persoonlijk ontwikkeltraject. In het geval van een loopbaantraject zal de nadruk liggen op je werk en zullen opdrachten daarop gericht zijn. Dat betekent niet dat je persoonlijke leven daarbuiten blijft, integendeel. Een werkgerelateerde vraag staat niet op zichzelf en we nemen ook andere aspecten daarin mee. Het komt ook geregeld voor dat iemand met een loopbaanvraag binnenkomt en we er op gegeven moment achterkomen dat er eigenlijk vooral persoonlijke vragen meespelen.

Andersom gebeurt overigens ook: iemand komt binnen met een persoonlijke ontwikkelvraag en gaat weg met een carriereswitch of nieuwe baan. Dat is het mooie, coaching draait om jou persoonlijk! En als je je eenmaal openstelt voor groei, kan er van alles gebeuren. Ik ken overigens mensen die van dit soort uitspraken meteen wegduiken en dat is prima, dat mag er ook zijn. Geen zorgen. Uiteindelijk beslis jij wat je doet en wat je wilt.

De eerste sessies/kort traject

De eerste sessies besteden we aan het onderzoeken van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat betekent dat onze gesprekken om die vragen draaien en ik je opdrachten (mee)geef die je helpen om daar antwoorden op te vinden. Ik laat je bijvoorbeeld de Balanskleurentest maken, die je inzicht geeft in je drijfveren. Waarom doe jij dingen die je doet en zoals je ze doet? Wat drijft jou en wat betekent dat? We gaan ook op zoek naar je kwaliteiten (en eventueel bijbehorende valkuilen). Afhankelijk van je vraag leggen we hier en daar wat andere accenten. Houd je je bijvoorbeeld bezig met je rol in je gezin of familie of de rol van je opvoeding? Dan zetten we biografische opdrachten en gesprekken in. Moet je een belangrijk gesprek voeren en weet je niet hoe? Dan bereiden we die samen voor. Zo passen we het aan op jou. Jouw inbreng bepaalt dan ook uiteindelijk de sessie.

Bij een loopbaantraject kijken we ook naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit spitsen we dan toe op je loopbaan en werksituatie.

"Jouw inbreng bepaalt uiteindelijk de sessie."

Deze eerste gesprekken plannen we elke twee weken en duren gemiddeld iets langer dan de latere gesprekken (mocht je een lang traject doen), zodat je echt een stap kan maken in je ontwikkeling. Bij een kort traject sluiten we het coachtraject af na deze sessies. We vatten samen wat je hebt geleerd, onderzoeken samen welke stappen jij na het traject kunt en wilt gaan zetten en hoe je dat kunt gaan doen.

Latere sessies/tweede helft lang traject

Volg je een langer traject? Dan besteden we de tweede helft aan het zetten van concrete stappen richting jouw doel. We stellen (opnieuw) je vraag vast en bedenken er concrete doelen en acties bij. Jij gaat die vervolgens uitvoeren en in de sessies reflecteren we daarop. Ik kan hier, naast gesprekken, ook opdrachten en/of methodieken inzetten om je daarin verder te helpen. De sessies geven je een goede stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Niet alleen bereik je zo sneller je doel, je leert ook wat jij nodig hebt om dat te doen en wat je daar zelf voor in kunt zetten. En hoe je bepaalde struikelblokken van jezelf kunt oplossen of ondervangen, natuurlijk. Soms kunnen we onszelf behoorlijk in de weg zitten! Dat is niet erg, daar leer je juist van.

Deze sessies plannen we wat verder uit elkaar, zodat je ook echt de tijd hebt om aan de slag te gaan. De sessies duren ook gemiddeld wat korter, omdat de nadruk nu meer ligt op jouw persoonlijke acties tussen de sessies door.

Dit traject sluiten we af met een evaluatiesessie, waarin we terugkijken op wat je hebt geleerd en vieren wat je hebt bereikt.

coachtraject Solidum Coaching

Opdrachten, methodieken en huiswerk

Je hebt me al een paar keer zien schrijven over opdrachten en methodieken. Wat houdt dat precies in? Ik beschik over een groot aantal werkbladen, die ik kan inzetten naar behoefte. Werkbladen voor het ontdekken van je waarden of onderzoeken van je kernkwaliteiten, bijvoorbeeld. Methodieken zet ik graag in om je een stap verder te helpen in je gedachten en gevoelens. Denk bijvoorbeeld aan de 5 G’s (ook bekend als de RET), de Geweldloze Communicatie (verbindend communiceren) of oplossingsgericht coachen. Methodieken doen we in de sessies, maar je kunt er vaak ook thuis verder mee oefenen. Gesprekken blijven de hoofdmoot van de sessies, maar soms is het fijn om aan de hand van werkbladen en methodieken gesprekken en gedachten te ontdekken en structureren. Soms ontdek je vanuit een andere invalshoek weer nieuwe dingen. Daarom werk ik er graag mee als hulpmiddel.

"Door reflectie blijf je grip houden op je ontwikkeling, onthoud je

je eigen inzichten en zie je beter de rode draad in het proces."

Ik geef je ook opdrachten mee om thuis te maken. Zo blijf je ook tussen de sessies bezig met je eigen proces en kunnen we ook meer doen in de sessies zelf. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen proces en dat is maar goed ook, want zo is coaching echt een investering in je toekomst. Na elke sessie schrijf je een korte reflectie (aan de hand van een reflectieformulier), die je naar mij opstuurt. Zo blijf je grip houden op je ontwikkeling, onthoud je je eigen inzichten en zie je beter de rode draad in het proces. Ook geeft dat mij de kans om het traject bij te sturen en aan te passen op wat jij nodig hebt.

Ook tussen de sessies door kun je mij bereiken. Heb je bijvoorbeeld een vraag of wil je even wat delen, iets lastigs of juist iets moois? Mail of app me gerust!

Losse sessies

Heb je na je traject het idee dat je nog net even wat meer nodig hebt? Dan kun je natuurlijk een sessie (of wat) erachteraan plakken. Een andere mogelijkheid is dat je na een tijdje even weer een opfrissessie wilt, behoefte hebt om dingen op een rijtje te zetten, te kijken of je nog op je goede weg zit, even te evalueren of te reflecteren. Dat kan altijd! Ook (of juist) als er even een tijd tussen heeft gezeten.

Tot slot

Ik hoop dat dit je iets meer idee geeft wat je kunt verwachten van een coachtraject bij Solidum Coaching. Heb je vragen of is er nog iets onduidelijk? Of vraag je je af wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen? Stuur me dan vooral een berichtje! Ik denk graag met je mee.